Heb je interesse in een vervolgstudie op het hbo of twijfel je nog of dit iets voor je is? Dan is het doorstroomprogramma mbo-hbo iets voor jou! In Rotterdam werken mbo- en hbo-instellingen samen om jou met je keuze te helpen.

Waarom is het doorstroomprogramma zo belangrijk
Veel mbo-studenten vinden de overgang naar het hbo best lastig. Je hebt te maken met een nieuwe school, een nieuwe opleiding en met andere regels en gewoonten. En vaak blijkt de overstap van mbo naar hbo toch best wel groot. Veel mbo-studenten stoppen daarom binnen één jaar met hun hbo-opleiding. Dit is zonde en daarom werken de Rotterdamse mbo- en hbo-instellingen samen. Door middel van het doorstroomprogramma kan je alvast ervaring opdoen in het hbo en maak je bewust een keuze voor je vervolgopleiding. Ga je uiteindelijk naar het hbo, dan word je dankzij het vervolg van dit doorstroomprogramma in het propedeusejaar extra begeleid.

Wat houdt het doorstroomprogramma in?
Het doorstroomprogramma is een traject waarin je extra begeleiding krijgt in het hbo. Het totale traject kun je volgen vanaf het tweede jaar van je mbo-opleiding tot en met het einde van het eerste jaar op het hbo.